Ishockeyspidser fejlede i Gentofte-sag: Vi ærgrer os

Skrevet af admin

08/01/2016

Dagens topnyheder

Det var en fejl af to af dansk ishockeys tungeste drenge, der torsdag resulterede i, at Gentofte Stars blev taberdømt med 0-5 i fire kampe i Metal Ligaen.

Den nuværende direktør i Danmarks Ishockeyunion (DIU), Ulrik Larsen, og hans forgænger, Enver Hansen, udgør nemlig Licensudvalget og er dermed mændene bag den dispensation, der i november fik Gentofte til at hente sin niende udenlandske spiller.

Torsdag slog Amatør- og Ordensudvalget imidlertid fast, at der ikke er mulighed for at give dispensation til at have mere end de tilladte otte udlændinge på kontrakt.

- Vi er dem, der ærgrer os allermest. Vi har mange opgaver, og vi er kun to mand om det, men vi skal jo ikke lave fejl. Det er superærgerligt, når det sker, lyder det fra Enver Hansen.

Sagen opstod, fordi Gentofte bad om lov til at hente en udenlandsk erstatning for canadieren Cody Kunyk, som blev meldt langtidsskadet og ude i resten af sæsonen.

Det ville i normale tilfælde kræve, at kontrakten med Kunyk blev ophævet, så antallet af udlændinge i klubben ikke brød igennem loftet på otte.

Men Licensudvalget valgte altså at give dispensation, og så hentede Gentofte Kunyks landsmand Francis Verreault-Paul, så der fra 9. december var ni udlændinge på kontrakt i den nordkøbenhavnske klub.

- Når vi valgte at give dispensation, var det for at vise menneskelige hensyn og komme klubben i møde, forklarer Enver Hansen.

- En klub kan jo godt have planer med spilleren i næste sæson, og så er det sin sag at smide ham hjem til Canada med kæreste og det hele. Derudover kan klubben få sygedagpenge, hvis den beholder spilleren og fortsætter med at aflønne ham.

Sagen blev yderligere speget af, at Cody Kunyk var tilbage på isen langt hurtigere end ventet og kunne være med i kampene mod Herlev Eagles kort før nytår.

Det fik Gentofte til i stedet at ophæve kontrakten med Jeff Terminesi, så klubben var tilbage på de tilladte otte udlændinge.

Herlev har klaget over forløbet, fordi klubben mener, at det skulle have været Kunyk, der måtte vige pladsen for den nye mand. Den protest har Amatør- og Ordensudvalget dog afvist.

Herlev overvejer fortsat, om sagen skal tages videre til appelinstansen i Danmarks Idrætsforbund.

Fast står, at Gentofte i fire kampe havde en udlænding for meget i truppen. Det koster fire nederlag på 0-5, som dog ikke får nogen betydning i tabellen i Metal Ligaen, fordi kampene heller ikke på isen havde kastet point af sig.

/ritzau/