Iskold Bolt afviser VM-panik trods nederlag

- Jeg så løbet fra Rom igennem igen, og jeg har talt med min træner efter, at han har analyseret det. Han sagde, at min start var god, og at jeg tog lidt for lange skridt, det er alt, hvad han foreløbigt har sagt, men jeg ved, at jeg når kommer hjem, så sætter vi os ned og taler det igennem.

Bolt fastslår, at han tidligere har tabt et enkelt eller to løb i en sæson, men stadig har været bedst, når det virkelig gælder.

- I 2008 tabte jeg et løb, men vandt så OL. 2010 var et dårligt år for mig, og jeg sagde, at hvis nogle skulle slå mig, så skulle det være i den sæson: Tyson Gay slog mig. Sidste år slog Blake mig i de nationale udtagelsesmesterskaber, men jeg vandt igen ved OL. Så det betyder ikke så meget at tabe et enkelt løb igennem en sæson, jeg koncentrerer mig altid om mesterskaberne. Mine øjne er altid på førstepræmien, og for mig er det i år 100 meter og 200 meter i Moskva, sagde en tilsyneladende ubekymret Bolt forud for torsdagens løb i Moskva.

Nederlaget til Gatlin i Rom i sidste uge, gav ellers årsag til spekulationer om Bolts form. Den danske sprint-landstræner Mikkel Larsen så nederlaget som en gul advarselslampe til jamaicaneren, der virkede presset i forhold til, at han - efter sine egne vanvittige standarder - 'kun' løb 9,95.

Bolt mener selv, at han er ved at finde formen igen efter en skade.

- Sæsonen begyndte rimeligt godt for mig, men så fik jeg et lille problem med baglåret, som jeg måtte arbejde igennem. Nu handler det om få nogle konkurrencer og komme tilbage i topform. Min træning afgør, om jeg kan nå tilbage på det niveau, der skal til for at slå en verdensrekord. Det er for tidligt at sige, men jeg er på vej. Jeg vil vide mere efter et par konkurrencer til.

Bolt har i modsætning til sidste uge i Rom ikke udsigt til den store modstand i Oslo. Her er hans formodet stærkeste konkurrent nordmanden Jaysuma Saidy Ndure, som indtil nu kun har løbet 20,51 på 200 meter i denne sæson. Bolt håber på, at han muligvis kan sætte forbedre Frankie Fredericks' stævnerekord på 19,82.

- Jeg tror, at jeg er i form til at løbe under under 20. Det handler om at eksekvere og ramme det rigtigt. Jeg har ikke noget imod, at det regner, det kan gøre banen lidt hurtigere. Det er, når det er koldt, at det er et problem, så jeg håber det bliver varmt.

Aktuelt ser det ikke ud til, at Bolt får sit ønske opfyldt. Meteorologerne lover kun omkring 13 grader i Oslo torsdag aften.

 

 

 

Dagens Gossip