Iskolde FC Midtjylland topper Superligaen efter ny sejr

Den første kamp i Superligaens tredje runde var et tidligt top-opgør i sæsonen. Her tog FC Midtjylland imod Sønderjyske, og det slap hjemmeholdet bedst fra med en fortjent 2-1 sejr, der blev fightet hjem mod de velorganiseret gæster.

Det sender FC Midtjylland alene i spidsen for Superligaen med ni point for tre sejre i lige så mange kampe. Sønderjyske forbliver på tabellens tredjeplads med fire point efter fredagens kamp. Det lignede dog længe gevinst til sønderjyderne som efter en lille times spil kom i front på en hurtig og veludført omstilling i deres venstre side af banen.

Andreas Oggesen slog en bold langs jorden ind på kanten af FC Midtjyllands lille felt, og her dukkede topscorer Nicolaj Madsen op og styrede bolden i nettet med en god gammeldags inderside til sønderjyske føring.

Herefter fulgte FC Midtjyllands vilde jagt på en udligning. Sylvester Igboun fik annulleret et mål for offside, men værterne mistede ikke modet, holdt hovedet koldt og hældte flere og flere bolde ind i det sønderjyske felt. Gæsterne forsvarede sig indædt, men otte minutter før tid så fik Sylvester Igboun omsider slået kapital af anstrengelserne, da han fra tæt hold fik prikket bolden forbi Sønderjyskes velspillende målmand Marin Skender til 1-1.

Det fik ikke FC Midtjylland til at træde på bremsen - tværtimod intensiverede de presset, og det gav pote tre minutter før tid, da Morten Duncan Rasmussen med et kraftfuldt hovedstød fra kanten af feltet scorede sejrsmålet.

Første halvleg var en tæt, men taktisk præget affære uden mål. FC Midtjyllands træner Glenn Riddersholms arbejde med de sortklædte fremstår efterhånden tydeligt. Efter især i tiden med Erik Rasmussen som cheftræner at være kendt som det angrebslystne på grænsen til det naive hold fast besluttet på at holde bolden på græsset, så er det i dag et anderledes direkte FCM-mandskab. Boldsikkert og opbyggende i spillets første faser og ellers af sted og midtjyderne er ikke blege for at slå en lang bold eller to op på Morten Duncan Rasmussen. Herfra søges andenboldene af ikke mindst farlige Petter Andersson.

Det gav smæk for skillingen og chancer i første halvleg, hvoraf en måtte reddes på stregen af gæsterne.

Det er en omvendt historie for Sønderjyske. Her har Lars Søndergaard langsomt, men sikkert bygget på. Den velkendte arbejdsomhed er bevaret, men der er langt flere opbyggende stationer og sammenhæng spil i Haderslev-holdet end det har været tilfældet før, hvor recepten typisk har været at kontra-fighte sig til overlevelse.

Sønderjyske ligner i denne sæson et hold, der vil spille fodbold og det gerne i den pæne ende af tabellen. Det vidner ikke mindst erhvervelsen af den defensive midtbanespiller Adama Guira om. Han er mere bold end bøf, og det er et stilskifte på 6'er positionen i Sønderjyske. Alligevel var det på velkendte dyder med indlæg og efter standardsituationer, at gæsterne var farligst før pausen. Hovedstødsstærke Nicolaj Madsen var således tæt på med det blonde hoved. Han fik sit mål efter sideskiftet, men mere blev det ikke til for Sønderjyske.FC Midtjylland kan derimod glæde sig over den tredje gevinst i rap efter sejre over AGF, FC København og nu Sønderjyske.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip