Islænding skal afløse Wilbek som dansk landstræner

Dansk Håndbold Forbund annoncerede tirsdag, at de på et pressemøde mandag vil præsentere manden, der skal overtage landstrænersædet efter Ulrik Wilbek.

Kort efter kunne Jyllands-Posten afsløre, at det er Rhein Neckar-Löwens træner Gudmundur Gudmundsson, som skal føre det succesfulde danske herrelandshold videre mod nye triumfer. Og efterfølgende har kilder bekræftet overfor BNB, at det er islændingen, som får ansvaret for Mikkel Hansen & co.

Gudmundur Gudmundsson er godt klædt på til jobbet, da han har et indgående kendskab til dansk håndbold, ligesom han ikke får problemer med at kommunikere med landsholdsspillerne, da han taler dansk. Gudmundsson har en fortid som klubtræner i GOG fra 2009 til 2010, hvor klubben gik konkurs. Derudover nåede han også i en kortere periode at være sportschef i AG København.

Cv'et tæller også en periode som islandsk landstræner, og her skaffede han blandt andet vulkanøen et sæt meget overraskende sølvmedaljer til OL i 2008 i Beijing.

Siden 2010 har Gudmundur Gudmundsson været træner i den tyske klub Rhein-Neckar Löwen, hvor danske Niklas Landin spiller.

Navne som Peter Bredsdorff-Larsen og islandske Dagur Sigurdsson har også været stærke kandidater til landstrænerposten, men alt tyder altså på, at det bliver Gudmundur Gudmundsson, som på mandag bliver præsenteret som manden, der skal løfte den tunge arv efter Ulrik Wilbek.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip