Islamisk Stat dræber fem mennesker i Saudi-Arabien

Skrevet af admin

17/10/2015

Mest læste i dag

En ung mand skød og dræbte fem mennesker i den østlige del af Saudi-Arabien fredag, inden gerningsmanden blev skudt af politiet.

Det oplyser tv-stationen Al Arabiya ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Yderligere ni personer meldes såret i angrebet, der fandt sted i den østlige del af Saudi-Arabien.

Angrebet var rettet mod et møde mellem shiamuslimer, og Islamisk Stat har efterfølgende taget skylden for blodsudgydelserne.

- Med accept fra den almægtige Gud rettede en soldat fra kalifatet sit Kalasjnikov-våben mod et af de frafaldnes templer, lyder det ifølge Reuters i en udtalelse fra Islamisk Stat i en besked offentliggjort på internettet.

Nyhedsbureauet AFP beretter dog, at der er tale om en militant gruppe, der har erklæret troskab til Islamisk Stat. Der skulle angiveligt være tale om en bevægelse, der kalder sig Islamisk Stat-Bahrain Stat.

I den skriftlige melding fra de militante lyder det videre, at "ingen vantro kan føle sig sikker på Muhammeds ø".

Skudangrebet skete i en saudiarabisk provins, der har en stor shiamuslimsk befolkning. Rammen om skyderiet var en bygning, der af shiamuslimer bruges til mindehøjtideligheder.

- Som konsekvens af skyderiet er fem borgere blevet dræbt, heriblandt en kvinde. Ni andre blev såret, lyder det fra en talsmand for Saudi-Arabiens indenrigsministerium ifølge AFP.

- Episoden bliver fortsat efterforsket, siger talsmanden videre og tilføjer, at angrebet fandt sted klokken 17 lokal tid, da gerningsmanden "begyndte at skyde tilfældigt omkring sig med et automatvåben".

En regeringskontrolleret tv-station oplyser, at gerningsmanden var i 20'erne. Han blev dræbt af politiets kugler.

Islamisk Stat har udført flere angreb i Saudi-Arabien i løbet af de seneste måneder. Medier spekulerer i, at målet med angrebene er at skabe splid mellem sunni- og shiamuslimer på Den Arabiske Halvø.

I august blev mindst 15 mennesker dræbt, da en moské blev angrebet i den sydvestlige del af Saudi-Arabien. I maj kostede to separate selvmordsangreb i alt 25 mennesker livet, da to shiitiske moskéer blev bombet.

/ritzau/