Islamisk Stat dræber mindst 37 rivaliserende oprørere

Skrevet af admin

09/08/2015

Dagens topnyheder

Et blodigt angreb mod rivaliserende oprørsgrupper har søndag bragt Islamisk Stat et skridt nærmere på at have kontrol over en række landsbyer i det nordlige Syrien, som udgør en del af en vigtig forsyningslinje for oprørsgrupper i regionen.

Den militante gruppe har dræbt mindst 37 oprørere fra andre grupper, der kæmper om kontrollen med området, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger situationen i landet.

Yderligere 20 oprørere er savnet, og dødstallet kan stige.

Rami Abdulrahman, der er leder af Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, siger, at en selvmordsbombemand fra Islamisk Stat sprængte sig selv i luften ved en anden oprørsgruppes kontrolpost.

Derpå angreb den yderliggående gruppe landsbyen Umm Housh, som den søndag har fuld kontrol over. Den er en af de fire landsbyer i den nordlige Aleppo-provins, der tilsammen udgør en forsyningslinje fra Tyrkiet.

- Islamisk Stat forsøger at fratage oprørere kontrollen med disse landsbyer for at afskære forsyningslinjerne mellem Aleppo by og omegn og byen Azaz, siger Abdulrahman til nyhedsbureauet AFP.

Islamisk Stat betragter både den syriske præsident, Bashar al-Assad, og en række oprørsgrupper som sine fjender.

I de seneste måneder har Assad-regimet lidt betydelige tab i det nordlige og østlige Syrien samt i Latakia-provinsen ved kysten. Denne provins er Assads højborg.

Søndag indtog oprørsgrupper flere landsbyer, der grænser op til provinserne Latakia og Idlib, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Oprørerne, som også tæller Nusra Fronten, der har forbindelser til terrornetværket al-Qaeda, er rykket tættere på regimets regionale hovedkvarter i Jureen.

Hvis det lykkes oprørerne at indtage Jureen, kan de rykke videre op i bjergene ved Latakia og derfra bombardere byen.

/ritzau/AFP