Islamisk Stat dræber nyt gidsel og udsender video

Skrevet af admin

04/10/2014

Mest læste i dag

Islamisk Stat har udsendt endnu en video, hvor et gidsel bliver halshugget. Der er angiveligt tale om den britiske nødhjælpsarbejder Alan Henning, skriver Reuters, der endnu ikke har fået bekræftet videoens ægthed.

Ifølge organisationen Site, der sporer terrorgruppers aktiviteter på internettet, præsenterer det britiske gidsel sig selv i den ét minut og 11 sekunder lange video med titlen: "Endnu en besked til Amerika og dets allierede".

- På grund af vort parlaments beslutning om at angribe Islamisk Stat, må jeg nu som brite betale prisen for den beslutning, siger gidslet ifølge Site på videoen.

Til sidst truer bødlen med, at en amerikaner, der bliver holdt som gidsel, vil blive det næste offer.

Det britiske udenrigsministerium oplyser fredag aften, at man arbejder på højtryk for at fastslå, om videoen er ægte. Samtidig understreger ministeriet, at Alan Hennings familie vil få al den støtte, den har brug for, skriver Reuters.

Samtidig siger den britiske premierminister, David Cameron, at drabet viser, hvor "barbariske og frastødende disse terrorister er". Han slår samtidig fast, at Storbritannien vil gøre alt, hvad der står i dets magt for at "fange Hennings mordere og stille dem for retten".

I USA siger en talsmand for Det Hvide Hus, at man er opmærksom på videoen og er ved at undersøge, om den er ægte.

Hvis videoen er ægte er den "endnu et bevis på Islamisk Stats brutalitet", hedder det videre fra Det Hvide Hus ifølge Reuters.

Med fredagens drab har den militante organisation videofilmet drabet på fem gidsler siden 19. august. Det ene af ofrene - en 55-årig franskmand - blev dog henrettet i Algeriet af gruppen Jund al-Khalifa, som er en militant, algerisk gruppe med tilknytning til IS.

Tidligere blev der udsendt en video af drabet på briten David Haines, der blev lagt på internettet 13. september. I den optagelse fik Storbritanniens premierminister, David Cameron, skylden for drabet.

Den maskerede mand truede afslutningsvis med at dræbe Alan Henning, hvilket nu tilsyneladende er sket.

Drabene på de forsvarsløse gidsler og offentliggørelsen af dem på internettet er en stærkt medvirkende årsag til, at en koalition af lande anført af USA har besluttet af bombe Islamisk Stat i Irak.

Blandt landene i koalitionen er Storbritannien, Frankrig, Holland og Belgien. Også Danmark deltager og sendte torsdag syv F-16-fly af sted.

/ritzau/Reuters