Islamisk Stat har hejst flag i Ramadis centrum

Skrevet af admin

15/05/2015

Mest læste i dag

Militante fra Islamisk Stat (IS) rejste fredag deres sorte flag over provins-regeringens base i Ramadi i det vestlige Irak, siger et øjenvidne til Reuters.

Det sker efter, at de militante angreb byen natten til fredag med seks selvmordsbomber for at nå frem til byens centrum.

Over en halv snes mennesker er meldt dræbt fredag, og der er meldinger om fortsatte kampe mellem Islamisk Stat og irakiske regeringsstyrker.

En politiofficer siger, at jihadisterne overtog kontrollen med bygningen tidligt fredag eftermiddag og hejste Islamisk Stats flag.

- IS har nu kontrol over regeringskvarteret i Ramadi. Gruppen har også hejst dets flag over politiets hovedkvarter for Anbar, siger den ledende politimand, der ønsker at være anonym.

Islamisk Stat siger selv i en erklæring, at det har overtaget regeringskomplekset i byen og har sprængt flere af de omkringliggende bygninger i luften, skriver nyhedsbureauet AFP.

Gruppen har gennem flere måneder truet med at indtage Ramadi. Gennembruddet kom efter en større offensiv på flere fronter, hvor Islamisk Stat blandt andet angreb med bilbomber i centrum af Ramadi.

På trods af adskillige bombetogter fra den internationale koalition af lande, der støtter den irakiske hærs kamp på landjorden mod IS, vinder jihadisterne terræn i nogle områder.

USA vurderede i sidste måned, at Islamisk Stat stadig sidder på 75 procent af de befolkede områder, som bevægelsen indtog under sin blodige fremmarch i 2014. Senest er den strategisk vigtige by Tikrit dog blevet befriet.

Ramadi er hovedby i Anbar-provinsen. Byen ligger omkring 100 kilometer fra hovedstaden, Bagdad.

/ritzau/Reuters