Islamisk Stat ødelægger endnu et tempel i Palmyra

Islamisk Stat har ødelagt en del af Bel-templet i den syriske oldtidsby Palmyra, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder til Reuters.

Det er ikke klart, præcis hvor omfattende ødelæggelserne er, siger organisationen, som har oplysningerne fra sine kontakter i Syrien.

Bel-templet er den største og en af de bedst bevarede ruiner i oldtidsbyen Palmyra, som er på Unescos liste over verdensarv.

Turist-sitet "Come To Syria" beskriver Bel-templet som "afgjort den vigtigste religiøse bygning fra det første århundrede i Mellemøsten".

Tidligere på måneden sprængte den militante gruppe et andet tempel i luften, det omkring 2000 år gamle Baal Shamin-tempel. Eksperter har betegnet disse ødelæggelser som en krigsforbrydelse.

Islamisk Stat erobrede Palmyra i maj, og siden har de arkæologiske myndigheder i det borgerkrigshærgede Syrien - og mange andre uden for landet - frygtet, at de yderliggående jihadister ville ødelægge det gamle Palmyra.

Sådan er det gået flere andre steder, hvor IS er trængt frem i Syrien og i nabolandet Irak.

Her har gruppen enten sprængt værdier fra oldtiden i luften eller solgt antikviteter for at finansiere sin militante kamp.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip