Islamisk Stat tager skylden for bombemassakre i Bagdad

Islamisk Stat siger, at det var den, som torsdag morgen detonerede en bombe i Bagdads shiamuslimske bydel Sadr City. Mindst 54 er dræbt, oplyser en talsmand for indenrigsministeriet i Irak.

Det var en lastbil fyldt med sprængstof, der detonerede på et grøntsagsmarked, og Islamisk Stat betegner i en erklæring på nettet angrebet som en "velsignet operation".

Et stort antal mennesker meldes såret. Læger og kilder i politiet oplyste tidligere til Reuters, at mindst 200 var kvæstet.

Et øjenvidne fortæller, at frugter og grøntsager er gennemhullet af granatsplinter tæt ved det blodvædede krater, hvor bomben eksploderede klokken 06.00 lokal tid.

Vrede folk stimlede sammen ved eksplosionsstedet og råbte navne på familiemedlemmer, der savnes efter bombeeksplosionen. Nogle forbandede den irakiske regering.

- Vi drager regeringen til ansvar, det fulde ansvar, siger et øjenvidne.

Der er med jævne mellemrum voldsomme bombeangreb i Irak.

I midten af juli blev flere end 100 mennesker dræbt, da en bilbombe blev sprængt på et travlt marked i byen Khan Bani Saad, der ligger omkring 30 kilometer nord for Bagdad.

Islamisk Stat tog også dengang skylden for angrebet og angav shiamuslimer som målet.

FN meddelte i juli, at flere end 15.000 civile er blevet dræbt i den væbnede konflikt i Irak fra januar 2014 til april i år.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip