Islamisk Stat tager skylden for mislykket Texas-angreb

Skrevet af admin

05/05/2015

Mest læste i dag

Islamisk Stat tager skylden for et mislykket angreb søndag på en islamkritisk konference i Texas, hvor to mistænkte for attentatplan blev skudt og dræbt af politiet.

- To af kalifatets soldater udførte et angreb på en udstilling i Garland, Texas, hvor der blev udstillet negative billeder af profeten Muhammed, meddeler Islamisk Stat på gruppens officielle radiokanal ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Der er ingen navngiven kilde til citatet.

En sikkerhedsvagt blev lettere såret under skyderiet, men ellers kom ingen andre end de to dræbte gerningsmænd noget til.

På konferencen var udlovet 12.500 dollar i en konkurrence om at tegne profeten Muhammed.

Organisationen Site, der overvåger yderliggående grupper på nettet, oplyste mandag, at et medlem af Islamisk Stat har hævdet, at de to angrebsmænd i Texas var tilhængere af gruppen.

Amerikanske politikilder satte mandag navn på de to personer, hvoraf den ene, Elton Simpson, ifølge en unavngiven FBI-kilde tidligere er sat i forbindelse med terrorisme. Det siger FBI-kilden til ABC News.

Han menes at have stået bag tweets med hashtagget "#TexasAttack" inden skyderiet søndag.

Den anden mand er tilsyneladende Simpsons bofælle Nadir Soofi, siger to unavngivne kilder tæt på efterforskningen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Begge mænd var iført beskyttende udstyr og havde ekstra ammunition i deres bil, men der blev ikke fundet sprængstof i bilen, sagde polititalsmand Joe Harn på en pressekonference mandag.

/ritzau/