Islamisk Stats britiske tophacker dræbt i droneangreb

En britisk hacker, som amerikanske og europæiske efterretningstjenester har betegnet som Islamisk Stats cyberekspert, er angiveligt blevet dræbt i et amerikansk droneangreb.

Det oplyser en amerikansk kilde med kendskab til sagen til nyhedsbureauet Reuters.

Det er anden gang inden for kort tid, at en højtstående person i den militante gruppe meldes dræbt. Tidligere på måneden kom det frem, at Islamisk Stats næstkommanderende var blevet dræbt i et amerikansk luftangreb i den irakiske storby Mosul.

Ifølge hjemmesiden CSO Online, der blandt andet skriver om internetsikkerhed, blev den britiskfødte hacker Junaid Hussain dræbt i et droneangreb tirsdag tæt på den syriske by Raqqa, der er kendt som Islamisk Stats højborg i Syrien.

Junaid Hussain boede i Birmingham i England, inden han drog i krig for den ekstremistiske gruppe på et tidspunkt inden for de seneste to år. Han døde 21 år gammel ifølge avisen Birmingham Mail.

Hussain stod ifølge amerikanske og europæiske efterretninger i spidsen for Islamisk Stats internetgruppe CyberCaliphate. I januar iværksatte gruppen et hackerangreb på Pentagons Twitter-konto.

Junaid Hussain blev i 2012 idømt seks måneders fængsel for at opsnappe den tidligere britiske premierminister Tony Blairs adressebog og offentliggøre dele af den på internettet.

Eksperter i sikkerhed på nettet mener dog ikke, at Hussain og andre Islamisk Stat-hackere har haft de fornødne evner til at lancere store angreb.

- Han var ingen alvorlig trussel. Han var højst sandsynligt et irritationsmoment. Det var hans rolle i rekruttering, kommunikation og anden støtte, der har gjort ham til et mål, siger Adam Meyers, efterretningsdirektør hos internetsikkerhedsfirmaet Crowdstrike.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip