Islamisk Stats drab på homoseksuelle tages op i FN

Skrevet af admin

14/08/2015

Mest læste i dag

To mænd, en iraker og en syrer, som er blevet forfulgt af Islamisk Stat, fordi de er homoseksuelle, skal fortælle FN's Sikkerhedsråd om deres indtryk, efter at USA og Chile har taget initiativ til åbne verdens øjne mere for den militante gruppes brutale angreb.

Islamisk Stat (IS) har udråbt et kalifat på det territorium, som det kontrollerer i Irak og Syrien. FN og menneskerettighedsgrupper siger, at de militante voldtager og dræber kvinder, rekrutterer børn som soldater og angriber religiøse mindretal.

- En særlig gruppe, der udsættes for angreb uden at det får megen opmærksomhed, er Lbgt (lesbiske, bøsser, biseksuelle og transseksuelle) og dem, der opfattes som hørende til denne gruppe, hedder det i en erklæring fra USA og Chile forud for det uformelle møde i Sikkerhedsrådet senere på måneden.

De to lande siger, at Islamisk Stat foretager summariske henrettelser af homoseksuelle ved at kaste dem ned fra højhuse, og at gruppen har lagt mindst otte visuelle rapporter om sådanne drab ud på internettet.

- Senest har Syriens Observatorium for Menneskerettigheder rapporteret, at to mænd fra IS kastede to mænd ned fra en bygning i Palmyra i Syrien, og derefter stenede dem til døde.

Sikkerhedsrådet vil blive briefet af Adnan, som flygtede fra Irak, og syreren Subhi Nahas, der vil komme med deres personlige beretninger om, hvordan det er at blive forfulgt at Islamisk Stats militsfolk.

I mødet med Sikkerhedsrådet deltager også Jessica Stern, som er leder af Den Internationale Kommission for Bøsser og Lesbiskes Rettigheder.

Sikkerhedsrådets medlemmer bliver ofte inviteret til uformelle møder, men de er ikke obligatoriske.

/ritzau/Reuters