Islamisk Trossamfund: Inger Støjberg er pubertær

Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg (V), bliver kaldt for »pubertær« og »infantil« af Islamisk Trossamfunds talsmand Imran Shah i et debatindlæg i mandagens Politiken.

Udmeldingen kommer efter Støjbergs anklager om, at trossamfundets holdninger er udemokratiske, forældede og intolerante.

»Hendes påstande er grundløse og uden hold i virkeligheden. Generaliserende udtalelser over for en minoritet hjælper ikke nogen dialog på vej. Tværtimod dikterer det en opfattelse af den muslimske minoritet, som man måske kun har set i 30ernes Europa,« siger Imran Shah ifølge Politiken.

Venstrepolitikerens anklager blev foldet ud i en kronik »Jeg maler gerne profeten på min husmur« ligeledes i Politiken. Her beskrev hun, hvordan et møde med trossamfundet havde efterladt hende med en opfattelse af, at selv højtuddannede muslimer har forældede holdninger. Særligt til de tre emner stening, homoseksualitet og arrangerede ægteskaber.

I debatindlægget tager Shah ikke direkte afstand fra stening, men erklærer, at trossamfundet ikke »arbejder for eller ønsker det indført, hverken nu eller i en eller anden rent hypotetisk situation«. Og om homoseksualitet skriver han, at »alle folk er frie til at vælge deres levevis – herunder »seksuel orientering««. Endelig understreger han, at tvangsægteskaber er ugyldige og uacceptable i islam, men at arrangerede ægteskaber, hvor »forældre, venner, kollegaer anbefaler dem en passende kandidat« er i orden.

Ifølge Imran Shah er det holdninger, som viser tolerance, men det mener Inger Støjberg dog ikke.

»Hvis dette her er et udtryk for tolerance – altså at man ikke tager afstand fra stening, og at man synes, at der er fordele ved arrangerede ægteskaber – synes jeg, der er langt til, at man når den tolerance, jeg forbinder med Danmark«, siger hun til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip