Islamister bag blodigt angreb mod skole i Nigeria

Angrebet fandt sted mod en skole i Yobe-provinsen og skete mens elever og ansatte lå og sov.

Vidner fortæller ifølge AFP, at angriberne drev elever og ansatte sammen i en sovesal, som de derefter kastede granater ind i samtidig med, at de skød mod de værgeløse ofre.

Blandt vidnerne er seks elever som det lykkedes at undslippe.

»Vi modtog 42 lig, studenter og ansatte fra skolen i Mamundo. Nogle af dem havde skudsår, men mange af dem havde svært forbrændte kroppe eller manglende kropsdele,« siger en ansat på det lokale hospital til AFP.

Terrorgruppen Boko Haram har med dens gentagne angreb mod kristne kirker og institutioner samt mod politistationer og andre statsinstitutioner gjort sikkerhedssituationen i det nordlige Nigeria særdeles ustabil.

Nigerias hær er på anden måned i gang med en stor offensiv mod Boko Haram i de nordlige provinser for at tvinge den i knæ, men allerede i starten forlød det, at mange af bevægelsens medlemmer nåede at flygte over grænsen til nabolandene.

Nigerias hær betegner selv offensiven som en succes, fordi islamisterne ifølge hærens rapporter er blevet fordrevet.

Torsdag gennemførte hæren et angreb mod Boko Haram, hvor 22 af gruppens medlemmer blev dræbt.

Nattens massakre kan derfor være en hævnaktion. Boko Haram, der kæmper for indførelse af en sharia-stat, angreb også sidste måned en skole i byen Maiduguri og dræbte ved den lejlighed ni elever.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip