Islamister begår massakre på sovende elever i Nigeria

Skrevet af admin

25/02/2014

Dagens topnyheder

Ved de seneste angreb mod skoler i Nigeria er mindst 59 mennesker blevet dræbt af formodede islamister, som tirsdag brutalt dræbte sovende elever på en grundskole i delstaten Yobe.

Angrebet skete natten til tirsdag, da alle elever lå og sov.

En indbygger i byen Buni Yadi siger til BBC, at gerningsmændene skød nogle af ofrene, mens andre fik struben skåret over. Mange af børnene omkom, da alle skolens 24 bygninger blev brændt ned til grunden.

- Nogle af ofrene blev brændt til aske, siger politichef Sanusi Rufai til Reuters.

- Antallet af dræbte ventes at stige, siger politiet.

- Rufai siger, at alle de dræbte var drenge.

Præsident Goodluck Jonathan kalder angrebene "grusomme og meningsløse drab udført af sindsforstyrrede terrorister og fanatikere, som tydeligvis har mistet al menneskelig moral og er blev forvandlet til dyr."

Islamister, som kæmper for en islamisk stat i det nordlige Nigeria, udgør den største fare mod sikkerheden i det olierige Nigeria.

Gruppen Boko Haram, der betyder "vestlig uddannelse er en synd", har længe været aktiv i den nordlige del af landet med angreb, der primært har været rettet mod kristne og ofte mod skoler.

Boko Haram kæmper blandt andet for, at sharia-lov skal indføres i hele Nigeria.

Alene i denne måned har gruppen dræbt over 300 mennesker, langt de fleste civile. Ved to angreb i sidste uge dræbte de omkring 100 mennesker i hvert af dem.

/ritzau/Reuters