Islamister stener ung mand ihjel i Pakistan

En soldat i 20 års-alderen er blevet stenet til døde i Parachinar i det nordvestlige Pakistan. Han var under mistanke for at have haft en affære med en 18-årige kvinde, oplyser myndighederne.

Kærlighedsrelationer uden familiens accept er uacceptabelt for mange pakistanere og navnligt i klanområderne i den nordvestlige del af landet.

Et klanråd i byen Parachinar, som ligger tæt på den afghanske grænse i Kurram-distriktet, dømte den 25-årige Anwar-ud Din til stening til døden for at have haft upassende relationer til pigen.

- Mellem 40 og 50 mennesker slog manden med sten, til han blødte til døde, siger en lokal indbygger, som ønsker at være anonym.

Anwar-ud Din blev beskyldt for at have mødt den 18-årige pige i hemmelighed. De blev begge pågrebet på en kirkegård søndag, siger den anonyme lokale indbygger.

Soldaten erkendte, at han havde haft tre eller flere møder med pigen tidligere. Steningen blev udført på kirkegården.

Lokale embedsmænd og sikkerhedsfolk afviser at kommentere steningen. Der foreligger ingen oplysninger om pigens skæbne, men der er forlydender om, at hun også vil blive henrettet.

Hundredvis af mennesker bliver årligt dræbt i Pakistan for at have have krænket deres families ære, men det sker sjældent ved stening.

Pakistans syv klanområder langs Afghanistans grænse har ikke et fungerende retssystem, men styres af klanråd og lokale, islamiske regler og normer.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip