Island åbner EM med sejr over Norge

12/01/2014

De islandske håndboldherrer fik en god start på EM i Danmark, da de søndag vandt det rent nordiske åbningsopgør mod Norge med 31-26.

I en fyldt arena i Aalborg kom islændingene flyvende fra start, og efter otte minutter førte øboerne med 6-1. Og selv om nordmændene fik bedre gang i spillet, var Island foran med overbevisende 16-10 ved pausen.

Norge havde ikke fået den mest lovende optakt til turneringen med store nederlag til blandt andet Danmark og Qatar, og de norske spillere virkede ofte som om, de manglede selvtillid i afslutningerne.

I anden halvleg kom Norge tættest på ved 22-19. Det ellers unge norske landshold virkede alt for afhængige af veteranen Kristian Kjelling, der på egen hånd sled og slæbte for scoringerne.

Og når nordmændene begik fejl i angrebet, blev det prompte straffet af Islands kontravåben, der var personificeret ved den tidligere AG København-spiller Gudjon Valur Sigurdsson. Den lynhurtige fløj blev kampens topscorer med ni mål.

Sejren var dog ikke gratis for Island, der undervejs måtte se deres stjernespiller fra Kiel, Aron Palmarsson, humpe ud med en skade.

Ud over de to nordiske hold indeholder gruppe B de spanske verdensmestre og Ungarn, der traditionen tro er et stærkt turneringshold.