Island banker hollandske favoritter i EM-kvalen

14/10/2014

Det islandske landshold har gode chancer for at spille sig frem til den første slutrunde i landets historie med tre sejre i træk på vej mod EM i 2016.

Med Gylfi Sigurdsson som dobbelt målscorer slog holdet fra vulkanøen mandag aften Holland med 2-0 hjemme i Reykjavik i EM-kvalifikationen.

Selv om hollænderne denne sommer nåede frem til semifinalerne ved VM i Brasilien, så blev holdet kritiseret for at ville for lidt fremad banen.

I mandagens opgør var den også gal med indstillingen i de første 45 minutter, hvor de islandske værter med direkte angrebsspil lagde fundamentet til den flotte sejr. Derudover blev hollændernes svage forsvar udstillet.

Efter små 10 minutter begik Stefan de Vrij et klodset straffespark, og så kunne Gylfi Sigurdsson sikkert banke bolden forbi Jasper Cillessen i det hollandske mål.

Føringen blev fordoblet umiddelbart før pausen, da selvsamme Sigurdsson opsnappede en returbold efter et hjørnespark og bankede den op i nettaget til 2-0.

Hollands største stjerne Arjen Robben havde en god mulighed før pausen, men Bayern München-stjernen headede forbi mål på en oplagt scoringschance.

Island kom til at stå langt tilbage på banen i hele anden halvleg, men den defensive organisation holdt fint.

Island har åbnet EM-kvalifikationen med 3-0-sejre over både Tyrkiet og Letland. Landstræner Lars Lägerbäcks mandskab indtager førstepladsen i gruppe A sammen med Tjekkiet, der ligesom Island har ni point.

Holland, der åbnede kvalifikationen med et nederlag til tjekkerne, har tre point på tredjepladsen.

De to bedste hold fra gruppen er direkte kvalificeret til EM, mens nummer tre muligvis kan klemme sig med til slutrunden i Frankrig via playoff.