Island er på jagt efter eventyret i Amsterdam

Fredag aften er Island nok en gang i den undertippede rolle, når holdet går ind på Amsterdam Arena til opgøret mod Holland i EM-kvalifikationen.

Men samtidig rider holdet på en succesbølge, som har placeret nationen på førstepladsen i kvalifikationsgruppen, og en ny overraskelse mod Holland vil sende den småt befolkede nation snublende tæt på EM-slutrunden i Frankrig næste sommer.

Island har skabt en stærk generation af fodboldspillere, der var tæt på at komme til VM i Brasilien sidste sommer, men som har fortsat udviklingen og nu ligger lunt i svinget til at sikre landet den første slutrunde nogensinde.

15 point efter seks kampe - blandt andet takket være en sejr på 2-0 hjemme over Holland - har placeret holdet i toppen af gruppen foran Tjekkiet med 13 point og Holland med 10 point.

Med kun fire kampe tilbage og to direkte pladser til EM vil en islandsk sejr torsdag aften bringe holdet meget tæt på kvalifikation.

- Siden vi slog Holland, er det gået op for os, at vi med denne generation af spillere kan nå slutrunder, siger målmanden Hannes Halldorsson ifølge Reuters.

Halldorsson er på kontrakt i NEC Nijmegen i Holland, og han mener, at Island kan spille kampen mod Holland uden pres.

- Vi vil naturligvis yde vores maksimale, men jeg mener, at vi kan spille kampen uden frygt. Vi har faktisk ikke ret meget at tabe, lyder det fra målmanden.

Skulle det ende med uafgjort eller nederlag, kan holdet stadig selv afgøre sin EM-skæbne, og allerede søndag venter Kasakhstan i tredjesidste runde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip