Island halter før EM: Besejret af Norge i testkamp

02/06/2016

Island deltager ved sommerens EM-slutrunde i fodbold, men ni dage før, det går løs i Frankrig, måtte Island indkassere et nederlag mod Norge.

Island var på besøg i Oslo, og her blev testkampen før EM et målrigt opgør, som Norge endte med at vinde 3-2 efter en pauseføring på 2-1.

Stefan Johansen skulle blot bruge et minut på at bringe Norge foran 1-0, men efter 36 minutter fik Sverrir Ingi Ingason udlignet.

Han kunne dog konstatere, at stillingen ikke holdt halvlegen ud, da Pål André Helland øgede for Norge fire minutter før pausen.

I anden halvleg blev det 3-1 ved Alexander Sørloth, og kampen synes afgjort, men Premier League-spilleren Gylfi Sigurdsson fik reduceret ni minutter før tid.

For Islands svenske landstræner, Lars Lagerbäck, var det en påmindelse om, at holdet skal op i gear, hvis man skal begå sig ved EM-slutrunden.

- Norge spillede lidt anderledes, end de gjorde i kampene mod Ungarn, men vi fik klar besked om, at skal vi vinde fodboldkampe, så skal vi spille på toppen, og det gjorde vi ikke i dag.

- Det vigtigste for os nu er, at vi får gang i spillerne, siger Lagerbäck til NTB.

AGF's Elmar Bjarnason blev skiftet ind med en halv time tilbage af opgøret.

Island er i gruppe F ved EM-slutrunden sammen med Portugal, Østrig og Ungarn.

Island møder Liechtenstein i den sidste testkamp før EM.

Belgien, som også er klar til EM, måtte onsdag slide for at hive 1-1 hjem mod Finland i en testkamp i Bruxelles. Kasper Hämäläinen bragte Finland foran, men først i det 89. minut lykkedes det for Evertons Romelu Lukaku at udligne til slutresultatet.

Belgien er i EM-gruppe med Italien, Irland og Sverige.

EM-slutrunden sparkes i gang 10. juni, og der spilles finale 10. juli.