Island nægter Snowden statsborgerskab

Fredag oplyser et medlem af Altinget, det islandske parlament, at den amerikanske whistleblower har ansøgt om islandsk statsborgerskab, men at parlamentet har afvist overhovedet at behandle forespørgslen, inden den lovgivende forsamling går på ferie.

»Snowden har formelt anmodet om statsborgerskab. Men der kommer ikke til at ske noget. Vi kunne ikke engang stemme om det,« siger parlamentsmedlem Birgitta Jonsdottir til nyhedsbureauet Reuters.

Altingets medlemmer gik på ferie fredag og skal først samles igen til september.

Edward Snowden har søgt om asyl i en række lande, men ingen har tilkendegivet, at de vil tage imod USAs mest eftersøgte mand.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder

Ecuador hjalp Snowden med at komme fra Hong Kong til Moskva, hvor amerikaneren stadig opholder sig, og vil ifølge præsident Rafael Correa overveje at give Snowden asyl, hvis han dukker op på ecuadoriansk territorium.

USA har udstedt en arrestordre på Edward Snowden, der er tidligere medarbejder ved efterretningstjenesterne NSA og CIA. Han har blandt andet lækket oplysninger om amerikansk overvågning af europæiske ambassader og EU-institutioner, hvilket har udviklet sig til en penibel diplomatisk affære for USA.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip