Islanders og Frans N . blev fejet ud

Landstræner Per Bäckman har ikke opgivet håbet om et sidste-øjebliks VM-indhop og har ladet én plads stå åben på sit hold, som torsdag middag rejser til Stockholm.

Bliver et danskerhold slået hurtigt ud i første runde i NHLs playoff, er chancen der, selv om flere faktorer spiller ind. Og efter den første kamp mellem New York Islanders med Frans Nielsen og favoritterne fra Pittsburgh Penguins er det svært at se, at Islanders kan volde de suveræne vindere af Eastern Conference det store besvær.

Selv uden Sidney Crosby blæste pingvinerne øboerne fra Long Island ud med 5-0, alle fem mål scoret i de første 33 minutter.

Vinder Pittsburgh også de næste tre kampe, er New York Islanders færdig 7. maj. Og Danmark spiller 11. maj mod Schweiz, 13. maj mod Hviderusland og 14. maj mod Sverige.

– Jeg håber naturligvis at kunne stille det stærkeste VM-hold, siger Per Bäckman, som ikke lægger skjul på, at Frans Nielsen, Danmarks bedste defensive forward, vil være en drømmespiller at få med i de afsluttende kampe.

Bliver en dansk spiller slået ud, er det ikke ensbetydende med, at klubben lader ham rejse. Skjulte skader kan spille ind. Og hvem siger, at spilleren orker at tage en tørn til efter et nærmest umenneskeligt hårdt program i flere måneder.

Vancouver Canucks med Jannik Hansen fik også en dårlig playoff-start med 1-3 i Rogers Arena mod San Jose Sharks.

Frederik Andersen er standby hos Anaheim Duck, som startede med en sejr på 3-1 på hjemmebane over Detroit Red Wings.

Natten til fredag dansk tid spiller Montreal Canadiens med Lars Eller hjemme mod Ottawa Senators.

 

 

 

Dagens Gossip