Islands landstræner: De små har altid en chance

Mens Danmark har udspillet chancen for at komme med til næste års VM i Brasilien, så har vores nordiske lillebror fra Island stadig chancen for at kvalificere sig.

Det kræver, at Island over to kampe slår et på papiret noget stærkere Kroatien, men Islands svenske landstræner, Lars Lagerbäck, tror på overraskelsen.

- En af de gode ting ved fodbold er, at du altid har en chance for at vinde.

- Der er ikke i nogen andre sportsgrene et hold fra tredje divisionen, som har en chance for at slå et hold fra første division. Hverken i håndbold, basketball eller ishockey. I fodbold kan det ske, siger han ifølge dpa.

Lars Lagerbäck har tidligere kvalificeret Sverige til to VM-slutrunder, mens han ved VM i Sydafrika i 2010 var landstræner for Nigeria, selv om han ikke var træner for dem under kvalifikationen.

Hvis Island med deres 320.000 indbyggere kommer med til VM, bliver det den mindste nation til at kvalificere sig nogensinde. I øjeblikket er Trinidad og Tobago indehaver af den rekord.

Kroatien blev nummer to i den europæiske VM-kvalifikations gruppe A, men holdet formåede ikke at vinde i de sidste fire kampe, hvilket har ført til, at den tidligere bundesligaspiller Niko Kovac har overtaget landstrænerposten fra Igor Stimac.

Real Madrid-spilleren Luka Modric, der er en af Kroatiens helt store stjerner, erkender, at de ikke har præsteret optimalt.

- Vi har ikke spillet godt, men alligevel har vi en chance for at kvalificere os til VM. Det vil være en kæmpe succes for Kroatien, siger han.

Angriberen Ivica Olic må sidde ude med en skade for kroaterne, der til gengæld har Danijel Pranjic med på venstrekanten, selv om han egentlig havde trukket sig tilbage fra landsholdsfodbold.

Den første kamp mellem de to nationer bliver spillet i Reykjavik fredag, mens der er returopgør i Zagreb tirsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip