Islands landstræner kritiserer dommeren

I playoff-kampen mod Kroatien om at kvalificere sig til fodbold-VM måtte Islands værter spille næsten hele anden halvleg med 10 mand, da Olafur Ingi Skulason blev udvist.

Men det var ikke kun det tvivlsomme røde kort, der efterfølgende var skyld i dommerkritikken fra Islands svenske landstræner, Lars Lagerbäck.

- Nogen havde set gengivelsen på tv, og de sagde, at det var meget, meget tvivlsomt. Men det var ikke bare udvisningen, der var mange situationer, hvor dommeren ikke vidste, om han skulle fløjte eller lade spillet fortsætte.

- Spillerne gjorde et fantastisk arbejde, men dommeren havde ikke sin bedste dag på jobbet, siger Lars Lagerbäck til tv-kanalen RUV ifølge NTB.

Olafur Ingi Skulason, der tidligere har spillet for Sønderjyske, blev vist ud i en situation, hvor han som sidste mand rev kroaten Ivan Perisic ned på kanten af feltet.

På trods af det mandskabsmæssige undertal på banen fik Island reddet 0-0 hjem mod favoritterne, og det glæder landstræneren.

- At forsvare sig i 45 minutter med en mand mindre på banen - jeg kan ikke beskrive med ord, hvad det er, de spillere har gjort, siger Lars Lagerbäck.

Formår Island at gå videre efter returopgøret i Zagreb tirsdag, bliver de den mindste nation nogensinde, der deltager ved et VM i fodbold.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip