Islands træner ønsker straf for skuespil

Lars Lagerbäck, der er landstræner for Island, vil have hårdere sanktioner mod skuespil i fodbold.

Det siger han på et pressemøde forud for Islands slutrundedebut mod Portugal tirsdag aften.

- Jeg har sagt det i årevis. Jeg kan ikke lide skuespil på fodboldbanen. Jeg har også sagt i årevis, at jeg synes, at man skal have mulighed for at give karantæne for skuespil efterfølgende. Det mener jeg helt generelt ville være godt for fodboldsporten, siger Islands svenske landstræner.

- Stort skuespil er så uretfærdigt, særligt i disse korte turneringer. Man risikerer at få mange gule eller et rødt kort, fordi modstanderen spiller skuespil. Det, mener jeg, er meget uprofessionelt, siger han videre.

Lars Lagerbäck har tidligere sagt om Cristiano Ronaldo og holdkammeraten Pepes optræden i Champions League-finalen, at den var "lige til Hollywood".

Lagerbäck har ført Island til sin første slutrunde nogensinde, men den svenske træner har selv masser af erfaring. Fem gange har han trænet sit hjemland Sverige ved store slutrunder, og i 2010 stod han i spidsen for Nigeria ved VM.

Cristiano Ronaldo har en ambition om at blive den første nogensinde, som scorer mål i fire forskellige EM-slutrunder, men Lars Lagerbäck vil ikke sætte en spiller af til fast at passe på en af verdens bedste angribere.

- Vi vil selvfølgelig have et ekstra øje på ham, for han er en af verdens allerbedste. Men vi mener også, at hvis et hold har den kvalitet og bredde, som Portugal har, handler det om hele holdet.

Portugal og Island mødes klokken 21 tirsdag aften. Tre timer forinden spiller Østrig og Ungarn deres første kamp ved EM.

/ritzau/

Dagens Gossip