Islandsk advarsel: Danmark skal slås for semifinalen

Lørdag blev der varmet godt op i Boxen i Herning forud for braget mellem Spanien og Danmark ved EM i herrehåndbold.

Og de to tidlige kampe på mellemrundens første spilledag fungerede samtidig som en advarsel til de danske værter, for modstanden i mellemrunden er af en helt anden kaliber, end det var tilfældet i Danmarks indledende gruppe.

Først udraderede Ungarn Makedonien, og siden fulgte Island trop ved at tromle hen over Østrig med sikre 33-27.

Fra kampens start satte islændingene sig på opgøret. En 9-4-føring efter 13 minutter betød østrigsk timeout, men den hjalp ikke meget.

Ved pausen førte Island 17-9, og anden halvleg var blottet for spænding. Østrigerne formåede ikke at skabe den mindste spænding, og islændingene kunne lade flere af deres småskadede spillere blive på bænken.

Flere af Islands spillere har op til EM og også i begyndelsen af slutrunden kæmpet med skader, men øboerne er nogle hårde hunde.

Playmaker Aron Palmarsson fra THW Kiel, der måtte udgå med en skade i Islands første EM-kamp mod Norge, var med fra start mod Østrig. Godt nyt for Island, skidt nyt for blandt andre Danmark, at han er i stand til at spille.

Med sejrene til Island og Ungarn stiger presset på danskerne.

Kravet til Wilbeks tropper er kendt: To sejre i mellemrunden er lig med en plads i semifinalen, men det er så nok også det, der skal til, selv om en sejr og en uafgjort kan være nok - afhængig af de øvrige resultater.

Hjælp fra Makedonien og Østrig skal danskerne næppe regne med.

Med en sejr over Spanien senere lørdag kan danskerne dog gøre det hele noget nemmere for sig selv, for så skal der blot en sejr mere til over Ungarn mandag eller Island onsdag.

Stillingen i gruppen inden Spanien-Danmark er, at netop de to hold topper gruppen med hver fire point inden aftenens kamp.

Island og Ungarn har begge tre point, mens Makedonien med to og Østrig med nul point allerede nu synes ude af billedet i forhold til semifinalerne.

Lørdagens kamp mellem de spanske verdensmestre og de danske europamestre fløjtes i gang klokken 20.30.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip