Islandsk angriber håber på England ved EM-lodtrækning

Island er med i bowlen, når der lørdag aften er gruppelodtrækning til EM-slutrunden i 2016, og landets angriber Kolbeinn Sigthorsson vil gerne møde England, når det går løs i Frankrig.

- For mig er det ikke så vigtigt, men det kunne være sjovt at trække England. Dem har vi ikke spillet mod. Det islandske folk følger meget med i Premier League, så jeg tror, det kunne være godt, siger Nantes-angriberen ifølge AFP.

Island er med ved EM-slutrunden for første gang nogensinde, og det lykkedes at kvalificere sig med en andenplads i kvalifikationsgruppen foran meget større nationer som Tyrkiet og Holland.

Island imponerede blandt andet med at besejre Holland både ude og hjemme i kvalifikationen og ved at vinde 3-0 hjemme over Tyrkiet, og Sighthorsson er sikker på, at Island kan gøre sig gældende ved EM.

- Vi har en chance mod alle hold. Vi skal bare følge vores taktik, og gå ind til hver kamp med troen på, at vi kan vinde. Det bliver selvfølgelig en anden oplevelse for os at spille ved en slutrunde, fordi det er første gang, siger angriberen.

Billetten til EM-slutrunden kom, efter at Island var tæt på at kvalificere sig til VM-slutrunden i 2014, hvor man dog tabte playoffkampe sammenlagt til Kroatien.

- Det var en hård gruppe, og vi forventede ikke, at vi ville kvalificere os, men vi håbede, at vi kunne fortsætte det niveau, vi spillede på i VM-kvalifikationen, siger Sigthorsson, der skiftede til Nantes fra Ajax i sommer.

Islands topscorer i kvalifikationen var Swansea-spilleren Gylfi Sigurdsson og generelt er der mere tyngde på det islandske hold i dag i forhold til tidligere, hvor Eidur Gudjohnsen var den store stjerne, der overskyggede alle andre islandske spillere.

Ifølge Sigthorsson skyldes fremgangen i islandsk fodbold flere omstændigheder, der over årene har skabt bedre spillere.

- Der er mange aspekter. Mange faciliteter er forandrede, og der er lavet flere græsbaner, som har hjulpet udviklingen, da vi nu kan træne hele året. For 10-15 år siden måtte vi træne ni-ti måneder på grusbaner.

- Vi har fået bedre trænere, og når man kigger på de idéer som Lars Lagerbäck (Islands landstræner, red.) bragte med sig, da han tog over for fire år siden, så har han ændret meget, og det har hjulpet os meget, siger angriberen.

EM-lodtrækningen foregår i Paris lørdag aften.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip