Islandsk offer var bevidst om hollænders temperament

Island leverede sensationen, da holdet vandt 1-0 over Holland på Amsterdam Arena og spillede sig snublende tæt på EM-slutrunden i Frankrig næste sommer.

Swansea-stjernen Gylfi Sigurdsson scorede målet på straffespark i anden halvleg, men en anden afgørende situation udspillede sig allerede efter godt en halv time.

Her slog den hollandske forsvarsspiller Bruno Martins Indi den islandske angriber Kolbeinn Sigthórsson i nakken i en rodet duel, og det fik dommeren til at hive det røde kort frem.

Nantes-spilleren Sigthórsson har selv spillet i Holland for først AZ Alkmaar og siden Ajax indtil denne sommer, og han indrømmer, at hans tidligere møder med Martins Indi var med i overvejelserne, da han provokerede hollænderen til at forløbe sig.

- Jeg vidste, at han var den type spiller, der kunne finde på at gøre dumme ting, lyder det fra islændingen efter sejren ifølge Ekstra Bladet.

Og han har svært ved at få armene ned efter sejren over Holland.

- Det er absurd. En drøm. Især for mig at være i stand til vinde to gange mod Holland, siger han.

Også veteranen Eidur Gudjohnsen havde svært ved at fatte, hvad han og holdet lige havde præsteret.

- Jeg tror absolut, det er det største islandske resultat nogensinde, siger den tidligere FC Barcelona- og Chelsea-spiller.

Med sejren fører Island EM-kvalifikationsgruppen med hele otte point ned til Holland på tredjepladsen med blot tre kampe tilbage.

De to bedste hold er direkte kvalificeret til EM, og Tjekkiet ligger på andenpladsen med 16 point.

Det betyder, at Island på tirsdag mod Kasakhstan kan sikre EM-billetten endegyldigt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip