Islandsk profil: Vi havde tre point i vores hænder

Skrevet af admin

18/06/2016

Dagens topnyheder

Island var få minutter fra en historisk sejr ved EM-slutrunden, men et selvmål forpurrede den helt store islandske fest lørdag.

I stedet måtte de hårdt kæmpende islændinge konstatere, at man igen spillede uafgjort i gruppe F.

Opgøret mellem Island og Ungarn endte således 1-1, efter at Island var kommet foran i første halvleg, da Gylfi Sigurdsson scorede på et straffespark.

Dermed gentog Island bedriften fra det første opgør mod Portugal, der også endte 1-1.

Og Swansea-spilleren var naturligt skuffet efter opgøret.

- Det er en stor skuffelse. Vi havde næsten de tre point i vores hænder, men vi mistede koncentrationen mod slutningen, selv om vores forsvar var godt i kampens indledning.

- Vi er med i en stor turnering, og vi spiller mod virkelig stærke hold. Det viser blot, hvor gode vi er, at vi er nået så langt, siger Gylfi Sigurdsson ifølge uefa.com.

Birkir Sævarsson blev Islands skurk, da han tre minutter før tid gled bolden i mål, efter at Ungarns Nemanja Nikolic havde sendt bolden fladt ind i det islandske felt.

Forsvarsspilleren Kolbeinn Sigthórsson var ligeledes skuffet.

- Vi ønskede de tre point, og vi var så tæt på. Du skulle have set drengene (de islandske spillere, red.) i omklædningsrummet. Det føltes som et nederlag.

- Vi var få minutter fra sejren, men vi lukkede ikke kampen. Vi vandt mange andenbolde, men vi skulle have holdt hovedet koldt og spillet mere fodbold, siger Sigthórsson.

Hos Ungarn var der naturlig glæde over den sene udligning hos træner Bernd Storck.

- Vi er glade for præstationen og det sene mål. Det var meget heldigt, men det var også fortjent, for vi dominerede kampen. Vi kunne ikke skabe mange chancer, og Island forsvarede sig klogt, selv om det blev bedre i anden halvleg.

- Vi gav aldrig op, og vi blev ved med at tro på os selv, siger Bernd Storck.

Ungarn fører gruppe F med fire point for to kampe.

Island følger efter med to point for lige så mange kampe.

Portugal og Østrig mødes i lørdagens sene EM-kamp.

/ritzau/