Islandsk superligakending tror på mere EM-succes

Skrevet af admin

22/06/2016

Mest læste i dag

Island spillede sig onsdag aften videre til ottendedelsfinalen takket være en 2-1-sejr over Østrig.

Her venter England, og skal man tro forsvarsspilleren Kári Árnason, der tidligere har spillet for AGF og Esbjerg, behøver den islandske fodboldfest ikke stoppe der.

- Jeg har altid støttet England i de store turneringer, hvor vi ikke selv har været med. Vi kommer til at gå ind til den kamp med fuld kraft for at forsøge at få et resultat, og vi tror på vores egne evner, siger Kári Árnason ifølge uefa.com.

Før fokus rettes mod England-kampen skal følelsen af avancement lige bundfælde sig.

- Jeg kan virkelig ikke beskrive, hvordan det er at opnå dette sammen med en gruppe af sine bedste venner. Det er den følelse, vi alle sammen har. Vi er en sammentømret gruppe, og vi har udrettet noget fantastisk.

- Og så er det helt utroligt at have 10.000 fans med fra Island på stadion. Det er som at have hele sin familie med til en kamp.

- Jeg kender eller genkender sikkert halvdelen af dem, og det gør det hele ekstra vildt, siger Kári Árnason, der blev kåret som kampens spiller.

Den tidligere superligaspiller var indblandet i Islands første mål, da han fik en assist for at heade bolden videre efter et langt indkast.

I de absolut døende sekunder var det en nuværende superligaspiller i form af AGF's Elmar Bjarnason, som lavede assistenten til 2-1-målet.

Island var også gået videre til ottendedelsfinalen med uafgjort, men havde i så fald fået en anden modstander end England.

/ritzau/