Islandsk teenager afløser landsholdsspiller i Tvis

Skrevet af admin

07/05/2015

Mest læste i dag

Team Tvis Holstebro har fundet afløseren for landsholdsspilleren Michael Damgaard, der i næste sæson spiller for SC Magdeburg i Bundesligaen.

Det bliver den 19-årige islænding Egill Magnusson, der skal fylde hullet ud efter Damgaard. Islændingen skifter til Tvis fra klubben Stjarnan i hjemlandet.

Tvis' kommende cheftræner, Patrick Westerholm, der tager over efter Klavs Bruun Jørgensen fra næste sæson, ser frem til at arbejde med den unge islandske venstreback.

- Han kan allerede rigtig mange ting, men han har et endnu større potentiale, som jeg ser frem til at arbejde videre med.

- Det handler blandt andet om at udvikle ham fysisk, og så skal han naturligvis også lære både dansk håndbold, kultur og sprog at kende. Men der er tale om en meget, meget spændende spiller, siger Patrick Westerholm til klubbens hjemmeside.

Allerede som 16-årig debuterede Egill Magnusson i Islands bedste håndboldrække. I den igangværende sæson har den to meter høje teenager scoret 136 mål i 24 kampe - i en enkelt af kampene scorede han 17 mål.

Magnusson selv kalder det en drøm at komme til Danmark for at spille håndbold.

- Det har altid været min drøm, og jeg er utrolig glad for, at det netop blev Team Tvis Holstebro, da jeg tror, at Tvis er den rigtig klub for mig nu. Klubben har tidligere vist, at den kan udvikle spillere, siger Egill Magnusson.

/ritzau/