Israel advarer mod flere atomforhandlinger med Iran

»Vi har et antal engagementer med iranerne, og vi vil fortsætte med at have samtaler,« sagde vicetalsmand for Det Hvide Hus Josh Earnest ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»I løbet af disse samtaler vil der være en mulighed for, at iranerne gennem handlinger demonstrerer, hvor seriøse deres bestræbelser er i denne indsats,« sagde Josh Earnest.

Det er ifølge talsmanden muligt, omend ikke planlagt, at USAs præsident, Barack Obama, og Irans præsident, Hassan Rouhani, mødes i den kommende uge, hvor de begge er i New York til FNs generalforsamling.

Irans præsident Hassan Rouhani sagde onsdag i et interview med den amerikanske tv-station NBC, at hans regering aldrig vil udvikle masseødelæggelsesvåben.

Men man skal ikke tage Rouhanis ord for gode varer, lyder det fra Israel, der kalder udmeldingen fra den iranske præsident »en charmeoffensiv«.

Israel opfordrede torsdag det internationale samfund til at intensivere sanktionerne mod Iran, indtil Hassan Rouhani tager konkrete skridt til at stoppe atomprogrammet. Israel, der menes at være den eneste nuværende atommagt i Mellemøsten, har flere gange opfordret til at sætte militær magt bag truslerne for at stoppe Irans fremskridt på atomområdet.

»Man skal ikke lade sig narre af Rouhanis vildledende ord,« lød det ifølge Reuters i en erklæring fra Israels statsministerium.

En israelsk minister sagde desuden fredag, at Iran er på vej til at udvikle en atombombe inden for seks måneder, og at tiden er løbet fra diplomatiske forhandlinger.

The New York Times skrev fredag, at Iran søger en hurtig aftale om atomprogrammet for at sætte punktum for de sanktioner, som er indført mod landet, der har haft store konsekvenser for den iranske økonomi.

Dagens Gossip