Israel advarer om snarligt angreb på jøder i Tunesien

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, advarer lørdag om, at et terrorangreb mod jødiske eller israelske mål kan være nært forestående i Tunesien.

Ifølge Netanyahus kontor har Israel fået kendskab til "konkrete trusler".

- Informationerne viser, at der er planer om at udføre terrorangreb mod israelere eller jøder i Tunesien, hedder det i en meddelelse.

Den tunesiske regering har afvist påstanden og siger, at en sådan trussel ikke findes.

- Det kender vi intet til. Det er der ikke noget om, siger en embedsmand i indenrigsministeriet i Tunis ifølge AFP.

Truslerne, som Israel mener at have kendskab til, er rettet mod den jødiske Lag BaOmer-festival, som bliver holdt 7. maj.

Her ventes tusindvis af pilgrimme at besøge gravsteder for berømte rabbinere inklusive en grav på Tunesiens berømte ferieø Djerba, hvor et jødisk samfund stadig eksisterer.

Mange jøder fra især Frankrig og Israel rejser hvert år til Djerba i forbindelse med festivalen, hvor 19 personer i 2002 mistede livet i forbindelse med et angreb på den gamle El Ghriba-synagoge. Al-Qaeda fik efterfølgende skylden for det angreb.

Israel opfordrer sine statsborgere til at blive hjemme i år.

Tunesien oplevede i marts et brutalt angreb på turister på Bardo-museet i Tunis, og siden har regeringen forsøgt at overbevise omverdenen - og især turister - om, at landet er sikkert at besøge.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip