Israel aflyser fredsmøde efter palæstinensisk enhedspagt

Skrevet af admin

23/04/2014

Dagens topnyheder

Helt som forventet faldt nyheden om forsoningsaftalen mellem den islamistiske gruppe Hamas' og den palæstinensiske PLO-regering ikke i god jord hos den israelske premierminister.

I en kort meddelelse, fortæller Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, at landet har aflyst onsdag aftens fredsforhandlingsmøde med det palæstinensiske selvstyre.

Onsdag eftermiddag annoncerede Hamas og PLO, der rummer Hamas' rivaler, Fatah-bevægelsen, at en enhedspagt er blevet indgået. Samarbejdet indebærer blandt andet, at de to parter danner en fælles regering inden for fem uger.

Forsoningen mellem de tidligere rivaliserende grupper sker, mens fredsforhandlinger mellem Israel og Palæstina er ved at kuldsejle.

Men den palæstinensiske selvstyre-præsident, Mahmoud Abbas, udtaler i kølvandet på den israelske aflysning, at forbrødringen mellem PLO og Hamas på ingen måde bør stå i vejen for en fredsaftale med Israel.

Kort efter at aftalen mellem de to palæstinensiske grupper blev præsenteret, bombede israelsk militær angiveligt udvalgte mål i den nordlige del af Gaza. 12 personer blev såret, fortæller ansatte ved det lokale sygehus - og i blandt dem var flere børn og teenagere.

Det israelske militær oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at man har "gennemført en anti-terror-operation i den nordlige del af Gazastriben", men at man ikke har registreret, at målet skulle være blevet ramt.

/ritzau/Reuters