Israel bekræfter angreb mod Syrien

Angrebet var rettet mod en forsendelse af missiler, der menes at skulle transporteres til Hizbollah i nabolandet Libanon.

Det var CNN, der fredag kunne citere anonyme, amerikanske embedsmænd for oplysningerne, men nu skulle det altså være bekræftet fra israelsk side. Israel afviser dog forlydender om, at målet skulle være at bombe Syriens angivelige lager af kemiske våben.

Angrebet fandt tilsyneladende sted, efter Israels premierminister, Benjamin Netanyahus, sikkerhedskabinet godkendte det på et hemmeligt møde torsdag aften. Israelske militærfly har dog ikke nødvendigvis bevæget sig ind i syrisk luftrum, da landets flyvevåben har såkaldte »standoff«-bomber, der gør det muligt at ramme mål i Syrien fra for eksempel eget eller libanesisk luftrum.

Den shiitiske organisation Hizbollah, der er på USAs terrorliste, er allieret med Syriens præsident Bashar al-Assad, og ifølge flere iagttagere hjælper organisationen præsidenten i den syriske borgerkrig. Israelerne, der i 2006 var i en månedlang krig mod Hizbollah, har aldrig lagt skjul på, at de vil gå efter at ramme alle mål, som forsyner Hizbollah i Libanon og andre terrorgrupper med våben, som truer Israel.

Dagens Gossip