Israel fordømmes for at latterliggøre Gaza-journalister

Israels udenrigsministerium er kommet i modvind efter offentliggørelsen af en video, der latterliggør udenlandske journalisters dækning af krigen i Gaza sidste sommer.

Den knap et minut lange animationsvideo blev lagt på YouTube søndag under titlen "Open your eyes on Gaza".

En karikeret mandlig journalist rapporterer indledningsvis fra den isolerede stribe land, hvor flere end 2100 palæstinensere sidste år blev dræbt af israelske bomber.

- Vi står her midt i Gaza, og som I kan se, forsøger folk at leve et fredeligt liv. Her er ingen terrorister. Kun helt almindelige mennesker, siger tv-journalisten med en amerikansk accent.

Samtidig ser man bag reporteren en maskeret militant løbe frem og affyre en raket.

Efterfølgende står journalisten i en af de palæstinensiske tunneler, som benyttes til at fragte varer - herunder våben - ind i Gaza.

- Dette er Hamas' fascinerende forsøg på at bygge en metro. Det er Gazas første undergrundsbane, som vil føre områdets transportsystem ind i det 21. århundrede, siger journalisten, mens maskerede mænd i baggrunden bærer rundt på raketudstyr.

En international organisation for journalister, Foreign Press Association, har fordømt videoen.

- Det er bekymrende, at udenrigsministeriet bruger tid på at producere en video, der forsøger at latterliggøre journalister, som rapporterer fra en konflikt, skriver organisationen.

Omkring 17 journalister blev dræbt, da de dækkede den 50 dage lange krig mellem Hamas og Israel sidste sommer.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip