Israel frigiver palæstinensiske fanger

»Der vil ske et begrænset antal frigivelser af fanger,« siger ministeren, som er ansvarlig for internationale relationer, strategiske anliggender og efterretninger, til en radiostation.

Dog nævner han ikke et præcist antal eller hvorfra det kommer til at ske, men blot, at frigivelsen vil ske »i etaper«.

»Der vil helt sikkert være en vis gestus her,« siger han ifølge AFP og henviser til, at nogle af de palæstinensere, der kommer ud i friheden, har siddet i israelske fængsler i op til 30 år.

Ministerens løfte kommer dagen efter, den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, proklamerede, at både israelerne og palæstinenserne er klar til at gå tilbage til forhandlingsbordet, hvor de skal forsøge at nå frem til en fredsaftale - og at de er enige om grundlaget for forhandlingerne, som vil begynde i Washington i nærmeste fremtid.

Den israelske rettighedsgruppe B’Tselem oplyser, at Israel har 4.713 palæstinensiske fanger i sin varetægt. Herunder er 169 administrativt tilbageholdt, hvilket betyder, at de kan holdes fanget uden sigtelse eller tiltale i en periode på op til seks måneder. Og denne periode kan forlænges.

Over de seneste årtier har de to parter forsøgt forhandlinger uden noget endeligt resultat, som har betydet fred mellem den arabiske verden og Israel. En aftale vil betyde, at staten Palæstina igen bliver anerkendt uden israelske besættelser.

I september 2010 faldt forhandlingerne for alvor fra hinanden, da Israel nægtede at fortsætte med fastfrysningen af bosættelser på palæstinensisk territorium.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip