Israel løslader 26 palæstinensiske fanger

Fangerne, der har været fængslet for angreb mod israelere, som fandt sted for over 20 år siden, forlod i minibusser med tonede ruder et fængsel i det centrale Israel, oplyser myndighederne. Nogle blev transporteret til Gaza, mens andre havde kurs mod Vestbredden,

De 26 palæstinensere, der er ud af en gruppe på i alt 104 fanger, som ventes løsladt fra Israel i forbindelse med fredsforhandlingerne, blev udpeget søndag. Pårørende til ofre for de angreb, de er dømt for, har uden held protesteret mod løsladelserne.

Hundredevis af familiemedlemmer og pårørende samledes i Ramallah på Vestbredden i de tidlige morgentimer onsdag for med flag og sang at byde de løsladte velkommen hjem.

Palæstinensernes præsident Mahmoud Abbas stod klar til at møde 11 af de frigivne fanger med kindkys og håndtryk.

»Vi lykønsker os selv og vores familier for vores brødre, som har forladt fængslets mørke for at se frihedens lys. Vi siger til dem og til jer, at resten er på vej. Det her er kun begyndelsen,« sagde Abbas.

15 fanger blev transporteret til Gaza, hvor de blev mødt af deres familiemedlemmer, der skød op i luften og affyrede fyrværkeri.

Israel og Palæstina indledte for nyligt nye fredsforhandlinger for første gang i tre år.

BNB/Reuters

Dagens Gossip