Israel sender morterer mod Libanon som gengæld for raketter

Israels militær har skudt mortérgranater mod det sydlige Libanon som gengæld for, at Libanon tidligere søndag sendte raketter mod Israel.

Der er ingen omkomne, lyder det fra libanesiske sikkerhedskilder og beboere.

I en udtalelse fra det israelske militær lyder det, at man holder den libanesiske regering ansvarlig for angrebene.

- De israelske forsvarsstyrker har reageret med en målrettet artilleriild efter raketter, der ramte Israel tidligere i dag fra det sydlige Libanon, lyder det i den engelske udtalelse.

Israels militær vil "fortsætte med at modarbejde ethvert forsøg på at skade Israels suverænitet og borgernes sikkerhed", lyder det videre.

Ifølge det statslige libanesiske nyhedsbureau, NNA, har Israel affyret ni mortérgranater.

Tre raketter blev affyret fra Libanon. De ramte i det nordlige Israel, men forårsagede ikke skader på hverken personer eller materiel.

Angrebet kom få timer efter, at en af de mest forhadte personer i den israelske offentlighed angiveligt blev dræbt i Syriens hovedstad, Damaskus.

Det er den libanesiske, militante leder Samir Kuntar. Han blev tilbage i 1980'erne dømt for i 1979 at have dræbt en israelsk familiefar, mens hans fireårige datter så på.

Derefter dræbte Kuntar angiveligt datteren samt to andre personer. Det oplyste personer, der støtter den syriske regering, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

To opslag på Facebook bekræfter tilsyneladende oplysningen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip