Israel: Trussel mod Syrien vil blive hørt i Iran

Sådan lød budskabet onsdag fra den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, ifølge nyhedsbureauet AFP.

»Det må sikres, at det syriske regime uskadeliggør dets kemiske våben, og det internationale samfund må sikre sig, at de, der bruger masseødelæggelsesvåben, betaler en pris for at gøre det,« sagde Netanyahu med tydelig adresse til Iran, som Israel beskylder for at være i færd med at udvikle atomvåben.

»Beskeden, som Syrien vil få, vil blive hørt tydeligt i Tehran,« sagde Netanyahu onsdag.

Hvis Syrien kan slippe afsted med at bruge sådanne våben, vil det i Iran blive opfattet som en opmuntring, tilføjede han.

Tidligere på dagen advarede den israelske præsident, Shimon Peres, om, at Washington vil tage militære skridt over for Syrien, hvis Syrien ikke sørger for at uskadeliggøre regimets lager af kemiske våben.

»Hvis Syrien viser sig ærlig og vil tage reelle skridt frem mod at fjerne og uskadeliggøre kemiske våben, vil USA ikke angribe,« sagde Peres i en erklæring onsdag.

»Men hvis der er huller i Syriens integritet, er jeg ikke i tvivl om, at USA vil handle militært,« sagde han ifølge AFP.

Præsident Obama udsatte tirsdag sin trussel om et militært angreb mod Syrien, efter at den syriske præsident, Bashar al-Assad, tog imod en opfordring fra Rusland om at samle og uskadeliggøre Syriens arsenal af kemiske våben.

Dagens Gossip