Israel vil bygge nye bosættelser i Jerusalem

Israel forbereder sig lige nu på at bygge mere end 1000 boliger i to bosættelser i Østjerusalem, mens USA bestræber sig på at genoplive fredsforhandlingerne mellem israelerne og palæstinenserne.

Det fortæller organisationen Terrestrial Jerusalem, der holder øje med Israels ulovlige bosættelser.

Danny Seidemann, der er direktør hos Terrestrial Jerusalem, fortæller, at der allerede er blevet underskrevet kontrakter for 300 hjem i den nordøstlige bosættelse Ramot.

Yderligere 797 boliger skulle angiveligt blive udbudt til salg i bosættelsen Gilo i det sydlige Jerusalem. Begge steder er primært arabiske områder i den hellige by.

Seidemann siger, at planerne blev godkendt sidste år, før Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i al stilfærdighed beordrede en fastfrysning af bosættelserne. Fastfrysningen er aldrig blevet bekræftet officielt.

- Det her betyder ikke, at fastfrysningen er forbi, men det betyder, at Netanyahus boligminister forsøger at gå imod den, mener Seidemann.

Israels boligminister, Uri Ariel, er selv bosætter og næstkommanderende i det konservative probosætter-parti Jødisk Hjem, der blev en del af Netanyahus koalitionsregeringen efter valget i januar.

Udmeldingen kommer mindre end en uge efter, at USA's udenrigsminister, John Kerry, holdt samtaler med israelske og palæstinensiske ledere under sit fjerde besøg i Mellemøsten siden februar.

Søndag fremlagde Kerry en plan, der skal poste omkring 23 milliarder kroner ind i den skrantende palæstinensiske økonomi. Planen blev dog skarpt kritiseret.

Blandt andet sagde en rådgiver for den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, at man ikke var interesseret i at "tilbyde politiske indrømmelser i bytte for økonomiske fordele".

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip