Israel vil løslade 104 palæstinensere

»Jeg er gået med til at løslade 104 palæstinensere i etaper, når forhandlingerne er gået i gang, og der er sket fremskridt,« skriver Netanyahu på Facebook.

Premierministeren giver ingen yderligere informationer, om de fanger der står til frigivelse. Han bekræftede heller ikke forlydender om, at forhandlingerne vil gå i gang i Washington tirsdag.

En palæstinensisk embedsmand sagde tidligere til AFP, at den palæstinensiske chefforhandler Saeb Erakat ville være til stede ved mødet sammen med sin israelske modpart justitsminister Tzipi Livni og amerikanske embedsmænd.

Parterne ventes at mødes til en uformel middag mandag aften, fortæller den palæstinensiske embedsmand ifølge AFP.

Israels regionale udviklingsminister Silvan Shalom sagde tidligere på ugen, at forhandlingerne kunne blive genoptaget torsdag, men hverken tid eller sted er blevet bekræftet.

»På dette tidspunkt synes det vigtigst for mig, at staten Israel går ind i forhandlinger,« skriver Netanyahu.

»Det er vigtigt for at maksimere mulighederne for at gøre en ende på konflikten med palæstinenserne og for at konsolidere Israels position i den komplekse internationale virkelighed, der omgiver os,« tilføjer han.

Den israelske avis Haaretz skriver, at de indledende samtaler skal lægge grundstenene for de senere formelle forhandlinger.

BNB/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip