Israel vil løslade palæstinensere

Det israelske initiativ kommer et par dage før de genoptagelsen af de fredsforhandlinger med den palæstinensiske ledelse, der er planlagt til at begynde i Jerusalem på onsdag.

Men meddelelsen om løsladelsen kommer også samtidig med, at de israelske myndigheder har godkendt opførelsen af yderligere 1.200 bosættelser i Østjerusalem og på Vestbredden, en beslutning, der har udløst vrede blandt palæstinenserne.

Ifølge BBC vil fangerne blive løsladt tirsdag, og mens 14 af dem vil blive overført til Gaza, hvor de stammer fra, kommer 12 til Vestbredden.

Den ledende palæstinensiske politiker Hanan Ashrawi siger til BBC, at israelerne fortsætter med at stjæle land fra palæstinenserne og dermed blokerer for en tostatsløsning samtidig med, at de lægger op til fredsforhandlinger.

»Det er en ekstremt farlig politik, der vil lede til en større konflikt og ødelægge alle chancer for fred, hvis den får lov til at fortsætte,« siger Hanan Ashrawi.

Den israelske regerings talsmand Mark Regev forsvarer de nye israelske bosættelser og siger, at »de på ingen måde truer« rammerne for fred.

Den udlægning er den israelske finansminister, Yair Lapid, imidlertid ikke enig i og siger ifølge BBC, at beslutningen »ikke vil være gavnlig for fredsprocessen«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip