Israeler dræber palæstinenser i selvforsvar i Hebron

Skrevet af admin

17/10/2015

Dagens topnyheder

En 18-årig palæstinenser, der forsøgte at begå et knivangreb på en jøde i Hebron på Vestbredden, er blevet skudt og dræbt, siger både palæstinensiske og israelske sikkerhedsstyrker til AFP.

Israeleren skød palæstinenseren, da han angreb ham på gaden.

AFP skriver samtidig, at israelske soldater skød og dræbte en palæstinenser i Østjerusalem lørdag.

- Palæstinenseren angreb en soldat ved en kontrolpost med en kniv, siger det israelske politi.

En blodig voldsspiral mellem israelere og palæstinensere har ført til næsten daglig vold. Fredag satte palæstinensere ild til Josefs grav - en jødisk helligdom - i Nablus på Vestbredden, oplyser både israelske og palæstinensiske kilder.

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, fordømte episoden ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det sker kort efter, at den israelske premierminister har opfordret den palæstinensiske ledelse til at tage afstand fra vold.

- Det er på tide, at præsident Abbas stopper med ikke blot at retfærdiggøre disse episoder, men også stopper med at tilskynde til dem, siger Benjamin Netanyahu.

Ildspåsættelsen i Nablus kom i forlængelse af flere ugers uro med knivstik og skuddrab i blandt andet Jerusalem og på Vestbredden.

34 palæstinensere og syv israelere har mistet livet i de seneste ugers uro, og blandt de døde er 12 palæstinensere, som angreb israelere med knive på gader og i busser i Israel.

Uroen er blandt andet udløst af, at palæstinenserne føler sig presset på deres helligste sted i Jerusalem, al-Aqsa-moskeen ved Tempelbjerget.

Præsident Barack Obama udtrykte fredag dyb bekymring over udviklingen, og han opfordrer både Israels og palæstinensernes ledere til at nedtone deres retorik og dæmpe volden.

- Vi fordømmer i de stærkeste vendinger vold vendt mod uskyldige, og vi mener, at Israel har ret til at opretholde lov og orden og beskytte dets borgere mod knivangreb og vold i gaderne, sagde den amerikanske præsident.

/ritzau/AFP