To israelere og tre palæstinensere dræbt nær Hebron

En israelsk far og søn blev fredag skudt og dræbt ved et øjensynligt baghold nær Hebron på Vestbredden, mens tre palæstinensere blev skudt og dræbt af Israels hær.

Ukendte personer dræbte de to israelere, da de kom kørende nær den jødiske bosættelse Otniel, der ligger syd for Hebron på den besatte Vestbred, oplyser hæren.

En kvinde og en teenagedreng blev såret ved angrebet, siger hospitalskilder.

Foto fra angrebet viser bilen ligge i grøften med åbne døre og en blodpøl ved forsæderne.

- To israelere blev dræbt, da der blev åbnet ild mod deres køretøj nær Hebron ved et "terroristangreb", hedder det i en erklæring fra den israelske hær, som oplyser, at gerningsmændene flygtede fra stedet.

Angrebet var det værste mod israelere i næsten en måned, og det udløste en omfattende menneskejagt, hvor et stort antal soldater gennemsøgte området med støtte fra enheder i lufte.

- Vi vil finde frem til disse afskyelige mordere, hedder det i en erklæring fra premierminister Benjamin Netanyahu.

I en anden episode blev en palæstinenser dræbt af skud under gadekampe med hæren. Den 21-årige palæstinenser blev dræbt af et skud i hjertet, siger kilder på Al-Ahli Hospitalet.

En anden palæstinenser, der var 22 år, blev dræbt nær Ramallah af israelske soldater. Tidligere på dagen døde en ung palæstinenser af sine kvæstelser, efter at han var blevet ramt af skud torsdag.

Over 270 palæstinensere blev lettere såret ved sammenstød fredag, hvor der ifølge Røde Halvmåne blev affyret 100 skud - både gummikugler og skarpe skud.

En bølge af vold har siden begyndelsen af oktober rystet Israel og Vestbredden. Mange af angrebene er forløbet efter samme mønster, hvor en palæstinenser med kniv har stukket en israeler, hvorpå palæstinenseren - i mange tilfælde - er blevet skudt og dræbt af israelske sikkerhedsstyrker.

Konflikten udspringer af en bekymring hos palæstinenserne om, at jøderne trænger sig på ved Al-Aqsa-moskeen, som jøder må besøge, men ikke benytte som bedeplads.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip