Israelsk hævnangreb rammer palæstinensisk base i Libanon

En talsperson for det israelske militær oplyser, at et »terrormål« er blevet bombet mellem Beirut og Sidon i det sydlige Libanon. Og en palæstinensisk militant gruppe i Libanon, Folkefronten til Palæstinas Befrielseses Generalkommando (PFLP-GC), meddeler fredag morgen, at en af gruppens baser syd for Beirut blev ramt af en israelsk raket, men at den ikke anrettede nogen skade, oplyser Libanons Al-Manar Television ifølge Reuters.

En libanesisk sikkerhedskilde bekræfter, at en raket ramte et område nær Na’ameh syd for den libanesiske hovedstad, Beirut, tæt ved et netværk af tunneler, der anvendes af PFLP-GC i bakkerne med udsigt over Middelhavet.

Han sagde, at raketten forårsagede en 5-meter krater men ingen tilskadekomne.

Ifølge israelsk militær blev torsdagens raketter affyret af radikale islamister fra et område, der fungerer som højborg for Libanons Hizbollah-bevægelse. Det fik torsdag Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, til at love hævn mod alle, der truer israelske statsborgeres sikkerhed.

Ifølge militærets erklæring om fredagens hævnangreb var det israelske luftangreb et »præcisionsangreb, der ramte sit mål«.

Militæret kom ikke med yderligere oplysninger om målet eller eventuelle tilskadekomne eller dræbte.

Israel erklærede samtidig, at regeringen holder den libanesiske regering ansvarlig for bygen af raketter, der ramte Israel torsdag, selv om en gruppe kaldet Abdallah al-Azzam Brigaderne torsdag påtog sig skylden for raketterne, skriver The Jerusalem Post.

Den libanesiske præsident, Michel Suleiman, har nægtet involvering i torsdagens raketangreb. Han sagde i et radiointerview torsdag, at: »affyring af raketter mod Israel er en krænkelse af den FN-regulerede våbenhvile mellem Israel og Libanon«.

Efter at den libanesiske Hizbollah-bevægelse i sommeren 2006 bortførte to israelske soldater, forsøgte Israel i en månedlang krig at knuse bevægelsen militært. Hizbollah, som under konflikten var i stand til at sende en regn af missiler mod Israel, blev imidlertid snarere styrket.

Israelske ledere har udtrykt bekymring for, at jihad-militante i Syrien efterhånden vil vende deres våben mod Israel, eller at Hizbollah begynder at angribe Israel for at aflede den massive kritik, bevægelsen har fået fra store dele af den sunnimuslimske arabiske verden for sin støtte til den syriske præsident, Bashar al-Assad.

Dagens Gossip