Israelsk minister fratræder til fordel for stor gasaftale

Israels økonomiminister trådte søndag tilbage, hvilket åbner for, at regeringen kan give grønt lys til en gasaftale for milliarder af dollar med den amerikanske energigigant Noble Energy.

Det fremgår af en udtalelse fra premierminister Benjamin Netanyahus kontor.

- Minister Deri (Aryeh Deri red.) meddelte mig om sin hensigt om at træde tilbage. For at fortsætte med aftalen vil ministeriet blive overført til mig, og jeg vil give grønt lys, siger Benjamin Netanyahu i udtalelsen.

Netanyahu, som også allerede fungerer som udenrigsminister, overtager nu kontrollen med økonomiministeriet og går videre med gasaftalen.

Den store aftale om at udnytte offshore gasreserver i det østlige Middelhav har siddet fast i næsten et år på grund af indsigelser fra Israels konkurrencemyndighed, som advarede om, at aftalen kunne skabe et monopol.

Blev aftalen gennemført, ville det give Noble og dets israelske partner Delek monopol, lød argumentet.

Økonomiminister Deri havde mulighed for at underkende myndighedens beslutning, men har afvist det.

Derfor overtager Netanyahu hans post, skriver AFP.

- Vi tager i dag et stort skridt mod at fremme levering til staten Israel. Gas er den største motor for økonomisk vækst i Israel i de kommende år, siger Netanyahu.

Israel har prøvet at udvinde og udvikle offshore gas siden opdagelsen af oliefelterne Tamar og Leviathan i 2009 og 2010.

Mens udvinding er begyndt i Tamar, er det langt større oliefelt Leviathan blevet ramt af en række bureaukratiske forsinkelser.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip