Israelsk politi anholder flere efter dødsbrand

Skrevet af admin

09/08/2015

Mest læste i dag

Israelsk politi har arresteret to mistænkte i sagen om det dødelige brandattentat på Vestbredden, der kostede en kun halvanden år gammel palæstinensisk dreng og hans far livet, oplyser myndigheder til AFP.

Politiet arresterede de mistænkte efter flere ransagninger søndag i en jødisk bosættelse på Vestbredden.

Myndighederne fortæller at de anholdte er direkte koblet til "efterforskningen af begivenhederne i Duma", der er landsbyen på den israelsk besatte Vestbred, hvor den palæstinensiske dreng mistede livet.

Drengen lå og sov sammen med sin familie, da en gruppe mænd ifølge vidner smed brandbomber ind i to huse.

Det lykkedes flere beboere at redde sig ud af flammerne, men det lykkedes ikke at få familiens yngste søn med ud.

Både palæstinensiske og israelske myndigheder har efterfølgende udtalt, at de antager, at jødiske ekstremister står bag attentatet.

Israel har lovet at slå hårdt ned på jødisk ekstremisme i kølvandet på dødsbranden, der skete 31. juli, samt knivoverfaldet på flere deltagere til Jerusalems Gay Pride-march, hvor en 16-årig pige døde.

Knivoverfaldet blev udført af den ultraortodokse jøde Yishai Schlissel, der udførte et lignende angreb i 2005.

Både i 2005 og ved hans nyeste attentat ved Gay Pride i 2015, blev han anholdt på stedet.

Efter de to overfald har den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, udtalt, at den israelske regering har "nul tolerance" over for jødisk ekstremisme.

Det israelske parlament vedtog umiddelbart efter, at en internationalt udskældt praksis, hvor man varetægtsfængsler uden anklage og uden retskendelse, nu også kan gælde for jøder.

Den praksis er hidtil kun benyttet mod palæstinensere, og den kræver forsvarsministerens godkendelse, men er nu taget i brug i søndagens to anholdelser for mordbranden på Vestbredden.

/ritzau/AFP