ISS bliver en af de helt store på fondsbørsen

Servicevirksomheden ISS vil tilbage på den københavnske fondsbørs, og når comebacket går igennem, vil det være et af de helt store, forklarer Janne Vincent Kjær, analytiker i Jyske Bank.

- Det er et ret stort selskab, som bliver ført tilbage på den danske børs. De har en omsætning på omkring 80 milliarder kroner, og det er den største børsnotering, vi har set i historien, siger analytikeren.

I en selskabsmeddelelse kan ISS tirsdag oplyse, at det efter en årrække uden for gruppen af børsnoterede selskaber igen vil tilbage på fondsbørsen.

Og det er et selskab, der tilbyder en ret stabil omsætningsvækst, lyder vurderingen fra Janne Vincent Kjær, som samtidig finder ISS' omsætning relativt modstandsdygtig over for ændringer i de økonomiske konjunkturer.

- Eksempelvis har ISS de sidste 10 år ikke haft en negativ organisk vækst - selv ikke under recessionen i 2008 og 2009, siger Jyske Bank-analytikeren og understreger:

- Så det er en ret stabil aktie, hvor der også er en god synlighed i forhold til omsætningen de næste en til to år.

I forbindelse med sin børsnotering vil ISS sælge aktier, der skal give et provenu på omkring otte milliarder kroner.

- Umiddelbart synes jeg, at det virker som et fornuftigt tidspunkt at forsøge sig med en børsnotering igen, siger Janne Vincent Kjær og fortsætter:

- De står i en helt anden finansiel situation, end det var tilfældet i 2011, hvor de sidst forsøgte sig med en børsnotering.

Analytikeren fra Jyske Bank forklarer, at ISS de sidste tre år har reduceret gælden med omkring ni milliarder kroner, så den ved udgangen af 2013 endte på 22,7 milliarder kroner.

- Samtidig har de fået forhandlet strukturen for deres gæld på plads, så den er væsentlig bedre egnet til aktiemarkedet, siger Janne Vincent Kjær.

Hvorvidt ISS denne gang forbliver børsnoteret, er svært at sige, vurderer Jyske Banks analytiker. En del vil nemlig komme til at afhænge af køb- og salgssituationer i forhold til selskabets storaktionærer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip